Tokaj

Tokaj

Már nagy izgalommal vártuk a hétvégét, hiszen vasárnap elindultunk az ország másik végébe, Tokajhegyaljára.

1. nap (június 26.)

Már sokat hallottunk erről a nevezetes helyről, így nagyon örültünk annak, hogy az idei táborunk itt kapott helyszínt. A Kaposváriak keltek a legkorábban, hiszen ők már 6 órakor elindultak Bóly felé. A következő megálló Mohács volt és innen már teljes létszámmal indultunk meghódítani a hegyet. Az út nagyon fárasztó volt, de a fáradalmainkat elűzte a Tokaj-hegy, illetve a Tisza és a Bodrog folyók összetalálkozásának látványa. Megérkezésünk után elfoglaltuk a szállásunkat, majd vacsorázni mentünk, utána Erika néni ismertette a tábor szabályait, az elvárásokat és a részletes programtervet. Az est hátralévő részében a Magyarország-Belgium focimeccs izgalmai kötnek le minket. HAJRÁ MAGYAROK!

2. nap (június 27.)

Tegnap este szomorúan tértünk vissza a szállásunkra, mivel a mérkőzés számunkra nem kedvezően alakult… Még az égiek is siratták a válogatott kiesését, mert zuhogó esőre ébredtünk. A délelőtt folyamán megkezdődtek a nyelvi órák, amelyek a holnapi vizsgát segítették és az órákkal párhuzamosan elkezdődött az arTTér munkatársainak médiafoglalkozása. A gyerekek kipróbálhatták magukat ezen a területen, megismerkedhettek a filmkészítés fortélyaival. Ebéd után a városi múzeumba látogattunk, ahol két csoportban tekinthettük meg a múzeum állandó tárlatát, illetve az új épületben a Tokajin kívül több európai történelmi borvidékről szóló ismertetőt. Interaktív, gyerekbarát foglalkozás fogadott minket a második szinten: végigtekerhettünk a környék borútján, hőlégballonnal utazhattunk Tokaj felett és a város utcáin is száguldozhattunk egy piros Fiat 500-sal. A vacsora után egy jó hangulatú, vidám Ki mit tuddal zártuk a napot.

K1, M1, M2 csoportok tanulói

3. nap (június 28.)

Darázs Matyi kismentor segítségével a reggeli torna felfrissítette a csapatot. Reggeli után hajóval átszeltük a Tiszát Tokajról Szabolcsra. Először a múzeumot tekintettük meg, majd lehetőségük nyílt körbejárni a helyi földvárat.
Ebéd után pihenőt tartottunk, majd a csoportok egy része megkezdte a vizsgáját német nyelvből. Ez idő alatt a többiek kenu túrán fedezték fel a Bodrog élővilágát. Vacsora után a gyerekek megtudták a tragikus hírt, hogy szeretett drámatanáruk, Attila bácsi elhunyt. A tábor tagjai közösen gyászoltak.

4. nap (június 29.)

A napot újra játékos reggeli tornával kezdtük. A délelőtt folyamán a gyerekek, akik előző nap nem jutottak sorra befejezték a német vizsgáikat. Közben a többieknek szabad programjuk volt, melyben sokat játszottak és beszélgettek. Az ebéd után a csoport egyik fele focizni, a másik pedig sétálni indultak a városba. Visszatérésüket követően az angolosok kezdték meg a vizsgáikat és azok a németesek, akik előző nap vizsgáztak kenuzni mentek. A napot Tokaj városában lévő kisvonatozás zárt le.

5. nap (június 30.)

A reggeli tornának köszönhetően frissen és üdén indultunk neki a mai napnak. Rövid buszozást követően megérkeztünk Sárospatakra, ahol tárlatvezetéssel megtekintettük a várat és Rákóczi múzeumát. Széphalmon meglátogattuk a Magyar Nyelv Múzeumát, ahol a gyerekek interaktív módon ismerkedhettek meg nyelvük sokszínűségével. A nap zárásaként egy kis kalandra invitáltuk őket a Zempéni Kalandpakba, ahol kipróbálhatták Magyarország leghosszabb bob pályáját. Fáradtan és élményekkel telve tértünk vissza a szállásra.

Utolsó nap (július 1.)

2016.07.01.-én a Mohács 1-es, 2-es és a Kaposvár 1-es csoportok mai programja a nyíregyházi állatpark körbejárása volt. Az 5 kontinens állatvilága több, mint 30 hektáron mutatkozik be. A gyerekek csoportokat alkotva térkép segítségével önállóan fedezték fel a hatalmas park lakóit. Ezután Miklós bácsi ajánlásával megkóstolhatták Tokaj legfinomabb fagylaltját. A nap zárásául a szállásra visszatérve a táborozok a másnapi utazásra összecsomagoltak majd nyugovora tértek.