Törékeny mégis megtörhetetlen

Törékeny mégis megtörhetetlen

Ha ránézek, rendkívül törékenynek látom, megismerve azonban megtörhetetlennek, pedig az élete során jó néhányszor a legnehezebb próbáknak volt kitéve. S mégis mosolygósnak és nagyon kedvesnek ismerhetjük. Érdeklődő és nyitott minden iránt.  Így volt ez azon a hétvégén két évvel ezelőtt, amikor a tél örömeinek hódolva lesiklott először. Aztán beleszeretett ebbe a sportba, a jó szemű hozzáértők pedig azonnal észrevették tehetségét. Azóta már a paralimpiai csapat tagja lett: komoly, elszánt, kitartó munkával. Mert konokul tűz ki maga elé célokat és mindenképpen teljesíteni is akarja azokat. Ki ő? Fekete Lilla, a Kaposvár 2 csoportjának tagja.

Lilla Európa legnehezebb pályáin készül a legjobbak közé kerülni snowbordban. Tanulta a sportot Ausztriában, Hollandiában, Szlovéniában edzőtáborokban, megfordult többször Dubaiban, ahol a világ egyik legjobb pályája van. Kíváncsian faggattuk, milyen az közel-keleti országban síelni, hiszen sokkal inkább a sivatag, mint a havas lejtők jutnak eszünkbe. Azt mondta, sajnos az országból semmit sem látott, legfeljebb a reptér felé menet néhány pálmafát. Mert keményen edzenek ilyenkor, szinte megállás nélkül. Itthon pedig? Mindemellett jeles tanulmányi eredmény elérésére is képes.

Lilla túl van élete első kvalifikációs snowboard versenyén, amely abban a tekintetben volt nagyon fontos, hogy (többekkel ellentétben) sikerült esés nélkül lejönnie a pályán és pontot is szerezni eredményével.

https://www.youtube.com/watch?v=AN0eT1pAZY8&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1NtHFmxT1dsI0GEV6FCuSqsZY5QHzVUu_ZEx9UOzB1IgwBPmaOHvYLacc

Február utolsó szombatján újabb versenye lesz, a Czama Góra Európai Téli Parajátékokon Lengyelországban. 15 európai ország – és a vendég Mongólia – 120 paraversenyzője és 39 guide-ja (segítő) között vagyunk ott! Mert lélekben Lillával vagyunk, nagyon drukkolunk, és azt hiszem túlzás nélkül mondhatjuk, hogy hihetetlenül büszkék vagyunk rá! Hajrá Lillus, hajrá magyarok!

Reméljük ezen a felületen hamarosan immár az érintett számol majd be a jó eredményről és saját élményeiről. V. Sárközi Angéla, mentor, Kaposvár 2-es csoport