Trash Art kiállításon jártunk

Trash Art kiállításon jártunk

„A környezettudatosság jegyében ismét sok hasznos ismerettel gazdagodtunk a héten a foglalkozások és kirándulások során. A Jászság 4-es csoport tagjai egy ökolábnyom kalkulátorral (https://okokalk.mnb.hu/) vizsgálták meg, hogy életvitelüknek mennyi környezeti erőforrásra van szüksége, mekkora a területigénye szárazföldekből és a tengerfelületekből önmagunk fenntartásához és a megtermelt hulladék elnyeléséhez, és hogy ezek által mekkora a természeti környezetre gyakorolt hatása. Ez a kalkulátor alapvetően a hétköznapi tevékenységeink üvegházhatású gázkibocsátását méri fel, ez a karbonlábnyomunk, amely az ökológiai lábnyomunk közel 60%-át teszi ki. Az eredményt átváltva kapunk egy képet a globális hektárban kifejezett ökológiai lábnyomról.

Ezt követően – a többi csoport tagjaival együtt – ellátogattunk a helyi Hulladékudvarra, ahová a háztartásokban található zöld-, szelektív- és veszélyes hulladékot lehet leadni. Megismertük a hulladékok típusait, veszélyforrásait, gyűjtésének módjait.

Majd október 15-én, péntek délután a Jászság 4-es csoport egy részével ellátogattunk a hatvani Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeumba. A Grassalkovich-kastély épületében 3 szinten természettudományos, vadászati, halászati, horgászati és kultúrtörténeti témájú, interaktív, multimédiás állandó kiállítások látogathatók. Emellett megtekintettük a múzeum udvarán október 20-ig látható Trash Art kiállítást, ahol különböző hulladék anyagokból (papír, autógumi, fém) készültek monumentális alkotások.” Hábenciusné Balla Andrea mentor

További képek a Galériában láthatók!