Önkéntesként Jászberényben

Önkéntesként Jászberényben

Nagyon jó érzés volt a Közösségi Ház barátságos falai között együtt lenni a Csányisokkal, s látni azt, hogy itt milyen jól érzik magukat a gyerekek.

Önkéntesként lehetőségem volt ellátogatni a Csányi Alapítvány jászberényi Közösségi Házába. Szülővárosomból, Nyíregyházáról anyukámmal érkeztem 2014. május 17-én szombaton a Közösségi Házba, ahol előadást tarthattam a Csányis fiataloknak.

Már nagyon vártam a találkozást az Alapítvány munkatársaival és az Életút Programba bekerült tehetséges gyerekekkel. Egy szép régies épületbe érkeztem, ahol meglepődtem, milyen sokan vártak engem. Egy teremben kb. 30-40 fiatal tekintete találkozott az enyémmel.

Bemutatkozás után a tehetséggondozásról, egészségfejlesztésről szóló előadásomat figyelmesen végig hallgatták a fiatalok, akik között volt általános iskolai és középiskolai tanulmányait folytató diák is. Majd felolvastam nekik egy általam írt fogalmazást, melynek címe: „25 év múlva…” Nagy tapsot kaptam a fiúktól és lányoktól, akikkel ezután kötetlenül beszélgettem az internet pozitív és negatív hatásairól, célokról, álmokról, sikerekről.

A Csányis fiatalok őszintén, nyitottan beszéltek velem, majd szakemberek irányításával részt vettek különböző csoportfoglalkozásokon, ahová bepillantást engedtek nekem.

Nagyon jó érzés volt a Közösségi Ház barátságos falai között együtt lenni a Csányisokkal, s látni azt, hogy itt milyen jól érzik magukat a gyerekek. Óvó, védő, segítő közösségben vannak, ahol fejlesztik, nevelik, támogatják őket a mentoraik és fejlesztő tanáraik. Számos velem egykorú fiatallal találkoztam, akik valamennyien tehetségesek valamiben. Boldog és büszke vagyok arra, hogy befogadtak engem és remélem, lesz még alkalmam velük és még több Csányissal találkozni tréningeken, táborokban, kirándulásokon.

Fantasztikus, hogy van egy olyan szervezet (Csányi Alapítvány), mely fogja a fiatalok kezét, biztosítja az esélyegyenlőséget, segíti a tehetségeket az álmaik megvalósításában és utat mutat számukra. Csak a gyerekeken múlik, miként élnek a lehetőséggel. Ma este nagyon jól aludtam, hiszem rátaláltam egy csillagra, mely sok-sok kis emberkének mutatja az utat a boldog felnőtt kor felé.

Eszembe jutott egy gondolat… Tegyél meg ma mindent, hogy szebb legyen a holnap. Csak rajtad múlik, mit hoz számodra a jövő, csak tőled függ, merre mész tovább… Nem számít, ha nem te vagy a legjobb, de ha ma mindent megtettél azért, hogy holnap te légy az első, akkor nyugodtan hajthatod álomra a fejed.

Trizner Laura, önkéntes