Szülői értekezletek – elkezdődött az új tanév

Szülői értekezletek – elkezdődött az új tanév

Jászberény:„Szeptember 21-én került sor a Jászság 2-es csoport szülői értekezletére. Tájékoztatást kaptunk a tanév menetéről, az aktuális pályázatokról, és a közös családi kirándulásról is, amit ebben az évben Parád és környéke lesz. Az idén a pályaválasztás miatt sok tennivaló lesz, amihez segítséget is kapunk bőven az Alapítvány tanáraitól. Volt, aki aggódott a gyerekek időbeosztása miatt, hogy esetleg túl sok lesz az oktatás, de többségünk szerint teljesíthető a követelmény. Úgy gondoljuk, izgalmas hónapok elé nézünk.” Barankai-Erős Kata, szülő

Nagybajom 3: „Szeptember 22-én, egy borongós szombaton megtartottuk szülői értekezletünket és családi napunkat. Roland felhívta a figyelmünket a portfólióvédés fontosságára és előkészületeire. Tájékoztatást kaptunk a tavalyi eredményekről és nyári táborokról, valamint az idei programokról és fejlesztésekről. A szerződések aláírásával zárult a szülői értekezlet. Beszélgetéssel egybekötött ebéddel és a szülők által készített sütemények elfogyasztásával ért véget családi napunk.” Lukács Szilvia  és Andrasek Krisztina szülők Nagybajom 3

Nagybajom 1: Nagybajomban is megtartottuk a tanévnyitó szülői értekezletünket. A szülőkkel átbeszéltük az idei tanév kihívásait, szó volt a nyelvi versenyről és a pályázati lehetőségek kihasználásáról. A gyerekek kitűzték vállalásaikat, melyeket a Tanulmányi Szerződésben rögzítettek, szüleik és mentoruk aláírásával hivatalossá téve.

Mohács 3: Megtartottuk a már hagyományosnak mondható tanév elejei szülői értekezletünket. Napirendi pontokként a Tanulmányi Szerződésben vállalt célkitűzések mellett az előttünk álló tanév menetrendje, az újonnan bevezetésre kerülő projektfoglalkozások, pályázati lehetőségek és a nyelvi verseny kerültek szóba. Az elkövetkezendő időszak sok izgalmat ígér, rengeteg színes programmal. Sikeres tanévet kívánunk mindenkinek!

 

Mohács 1-es és Mohács 2-es csoportok is megtartották tanévkezdő szülői értekezleteiket. A nyári táborok értékelését követően az előttünk álló tanév legfontosabb feladatait és programjait beszéltük meg. Szombaton közös Családi Napot szervezünk a Mohácsi Vízimalomba, ahol reméljük érdekes programokban lesz részünk. Sokat beszéltünk arról, hogy a tanulói szerződések vállalásai reálisak legyenek, hiszen a legtöbb gyerek új középiskolában, új elvárásoknak kell, hogy megfeleljen. A szülők érdeklődéssel fogadták a projektfoglalkozások lehetőségét. Izgatottan várjuk az új tanévet.

Kaposvár 3 – A tanévkezdő szülői értekezlet során megbeszélésre került az idei tanévre kialakított képzési struktúra, amit a jelenlévők örömmel fogadtak. Szó esett még arról, hogy a nyelvi verseny új köntöst kap a tanulóknak több lehetőségük lesz tudásuk bővítésére, az online teszt mellett, egy online nyelvi játékra is  invitáljuk őket. Ezúton kívánunk eredményes tanévet minden fiatalnak! Szövényi Barnabás, mentor

Jászberény –  Szeptember 17-én a Jászság 3-as csoportnak is megrendeztük a tanév első szülőértekezletét. Élménybeszámolót tartottunk a táborokról, és a nyári élményekről, majd az idei tanév program tervei következtek, a pályázatok és a következő táborok is szóba kerültek. A pedagógiai program változásainak bevezetéséről is beszélgettünk, mely még jobban a gyerekek tudásának gyarapítására és tehetségére fókuszál. Végül a szerződésben vállalandó feladatok, célok pontos meghatározására került sor. Már jövőhéten is többször találkozunk, hétvégén Jászdózsára kirándulunk, ahol az OTP dolgozóival főzhetnek együtt a gyerekek! Az ősz sok érdekességgel várja a nebulókat!

Nagybajom – Nagyon jól éreztük magunkat (2-es csoport – szeptember 15.) a szülői értekezleten. Megbeszéltük az éves teendőket. A gyerekek „Egy perc és nyersz” típusú vetélkedőn vettek részt és játszottak. Jókat beszélgettünk, megvendégeltek minket sütivel és egy finom ebéddel. Nagyon örülünk a családi napoknak, mivel a közösségre nézve összekovácsoló ereje van, és mi szülők is megismerjük egymást, része lehetünk az alapítvány munkájának. Köszönjük. Szülők – Nagybajom 2-es csoport

További képek megtekinthetőek a galériában a linkre kattintva!
Képek

                                                             

Jászberény – Az 1-es csoport szeptember 14-én  szülői értekezleten az eddigi megszokott évindítás, programismertetés után a Szülők Akadémiájára került sor. Becsei Lillával, önkéntes  pályaválasztási tanácsadóval találkozhattunk, aki már több foglalkozást is  tartott a gyerekeknek a továbbtanulással kapcsolatosan, és most nekünk is próbálta elmagyarázni, mi vár 12. osztályban rájuk. Megnéztük, hogyan tudnak minél több pontot összegyűjteni, és mit kell azért tenniük. Lilla megmutatta nekünk is azt az oldalt a neten, ahol a felvételikkel kapcsolatosan mindent megtalálunk. Itt kalkulációt is végezhetünk, vajon mennyi pontot tudnak  majd összegyűjteni. Ha jó egyetemekre szeretnének bekerülni a gyerekek, akkor nagyon sok teendőjük van még az érettségiig. Köszönjük szépen Lillának a sok jó tanácsot!

Pécs -Tanévnyitó szülői értekezletet tartottunk a Pécs 3. csoportban (szeptember 14.). A foglalkozások tervezett menetrendje mellett megbeszéltük az előttünk álló Portfólió védéssel kapcsolatos teendőinket. Céljaink közt szerepel, hogy a csoport minden tagja tanév végére középfokú nyelvvizsgát fog tenni. Pontosítottuk az előttünk álló gazdagító programok részleteit: Családi nap, Kutatók éjszakája, Világsakkfesztivál 2018., Alapítványi foci- és sakkbajnokság. Nagy tervekkel indulunk az új tanévnek, melynek megvalósításában tudjuk, hogy mellettünk áll a Csányi Alapítvány.

A Pécs 2 csoport tanévkezdő első szülői értekezletét tartotta a pécsi Közösségi Házban ( 2018.09.11.) Legfontosabb téma a tagsági szerződések megkötése és a fejlesztő foglalkozások tematikájának megbeszélése volt. Értekezletünk részt vett Alapítványunk operatív igazgatója dr. Radoszáv Miklós is. Tájékoztatta a szülőket a tehetséggondozás alapítványi sokszínűségéről. Elmondta azon tapasztalatokat, melyek egyetemista gyermekeink átélt, megélt élményein alapszik. Hangsúlyozta szervezetünk egyediségét, nemzetközi viszonylatban is egyedülálló értékét. Ösztönözte a gyerekeket a szülőket, hogy megéri tanulni , mert a tudás egyre nagyobb érték. Fontos az idegen nyelvek ismerete, az együttműködés a kooperálás. Motiváló programtervekkel indítottuk a 2018-19. tanévet.

               

Szeptember 10-én a Pécs 1. csoport évindító szülői értekezletét tartotta a közösségi házban. Szülők, gyerekek egyaránt képviseltették magukat. Az idei tanév nagyon fontos a csoport életében, hiszen továbbtanulás előtt állnak, jövő januárban központi felvételit írnak, az első nagyobb megmérettetés vár rájuk. Ezzel kapcsolatosan szó esett a felvételivel kapcsolatos fontosabb dátumokról, a felvételi előkészítőn való részvétel fontosságáról, a felkészülés folytonosságáról. Szó volt többek között az idei tanév fejlesztő óráiról, az idei nyári táborok tapasztalatairól, az elkövetkező hónapok programjairól: a kutatók éjszakájáról, a családi napról és megújításra kerültek a tanulmányi szerződések is. Megtekintették a nyári táborokban készült kisfilmeket is. Szülő, gyerek sok új információval gazdagodott.

Szeged – Szeptember 6-án tartotta meg a szegedi 3-s csoport a 2018/2019-es tanév első szülői értekezletét. A nyári szünet után beszámolt mindenki a nyár eseményeiről majd az új tanév feladatait, teendőit beszéltük meg részletesen. Szó esett az újfajta tanítási rendszerről, a teljesítendő követelményekről és a szeptemberi programokról. Természetesen, mint minden tanév elején, most is aláírták a gyerekek és szüleik az Alapítvánnyal a támogatási szerződést és mindenki leírta vállalásait erre a tanévre. Komoly feladatok várnak a gyerekeinkre és mindannyian azért dolgozunk, hogy ezeket a vállalásokat a lehető legjobban tudja teljesíteni mindenki ebben a tanévben. Börcsök Erika, szülő

Szeged2-es csoport:A szegedi 2-es csoport 2018.09.19-én szerdán tartotta meg tanév eleji szülői értekezletét. A találkozón átbeszéltünk a tanórák menetét, az idei programokat, pályázati lehetőségeket. Az októberi foglalkozásokig a hétvégén zajló Pick Futáson és a jövő héten megrendezendő Kutatók Éjszakáján vesz részt a csoport minden tagja. Mikics Péter szegedi 2-es csoport

Kaposvár – Egy tartalmas nyár után megkezdődött az új tanév a Kaposvári Közösségi Házban.  A 2-es csoport tanévnyitó szülői értekezletet tartott szeptember első péntekjén, szeptember 7-én. Mielőtt a komoly vállalásokról és a sok újdonságot remélő új szemeszter feladatairól kezdtünk beszélgetni, a Z- generáció zenekar legtehetségesebb muzsikusainak koncertjét hallgattuk meg együtt. Büszkék voltunk csoporttársunkra, Karácsony Áronra, aki nemrég csatlakozott a fiatal népzenészekből álló csapathoz, egy-egy jó kis együttzenélésre. A koncert ugyanolyan jó hangulatban telt, mint a szülői. Ez utóbbin megbeszéltük a tanévben várható programokat, a szerződéshez szükséges vállalásokat.  Készülünk a közös családi napra is, a Kutatók éjszakájára, no meg a hó végén kezdődő fejlesztő órákra. Minden alapítványi csapatnak klassz tanévet kívánunk! Sárközi Péter, Kaposvár 2.

Kaposvár – Az 1-es csoport szeptember 10-én tartotta évindító szülői értekezletét. Mentorkollégáimmal közösen körvonalaztuk a szülők számára a fejlesztő foglalkozásainkat érintő esetleges változásokat, ahol nagyobb teret kívánunk adni a gyerekeknek abban, hogy tehetségüknek és érdeklődési körüknek megfelelő fejlesztő órákat látogathassanak. Pontosítottunk közelgő Családi Napunk kapcsán is, ugyanis Kaposvár négy csoportja egy közös kirándulást tervez Badacsonyba a hétvégén. Napirendi pontjaink végeztével pedig megújításra kerültek a tanulmányi támogatási szerződések is.

 

Kaposvár – Szeptember 11-én a kaposvári 4-es csoport is megtartotta az idei tanév első szülői értekezletét, melyen a szülőkön kívül a Közösségi Ház összes mentora is részt vett, ezzel is erősítve az összetartozást és a közös célokat.

Szó esett az idei év első fontos programjáról, a Családi Napról, mely során Badacsonyba látogatunk majd el. A szülők, gyerekek és a mentorok is nagy izgalommal készülnek az eseményre.

A nyári szünet után a csoporttal „újraismerkedős” napot is fogunk tartani, megismerik a gyerekek a Közösségi Házat, annak szabályait, beszélünk majd a tanév eseményeiről. Szeptember végén Piroska nénivel a tanulásmódszertan foglalkozásokon találkoznak a gyerekek, amit nagyon várnak már.

A szülők egy igazán pörgős, jó hangulatú délután keretében minden fontos információt megkaptak a várható programokról, miközben a szülőkkel érkező gyerekek színezgettek, logikai játékot játszottak és egymással beszélgettek.