Pénzügyi ismeretek Sarlóspusztán

Pénzügyi ismeretek Sarlóspusztán

A mai nappal (június 22.) kezdetét vette a Kaposvár 1-es és a mohácsi csoportok nyári tábora. A helyszín a tavalyihoz hasonlóan Sarlóspuszta.

 

1. nap – Az első nap nagy része az utazással telt, de a délután folyamán bőven maradt idő a játékra, szórakozásra és a munkára is. Az érkezés után egy közös drámaórával kezdtek a gyerekek, ahol lefektették a szabályokat, elvárásokat és azt, hogy ki mit vár ettől a héttől. A kismentorok, Matyi és Máté, tábori focibajnokságot hirdettek a sport szerelmeseinek. Amíg a gyerekek nagy része focizott a többiek strandoltak, tollaslabdáztak vagy beszélgettek. A héten sok izgalmas program vár még a gyerekekre.

2. nap – A mai napra sajnos a ború és az eső volt jellemző, ugyanis szinte egész nap rossz idő volt. Azonban az időjárás nem vette el a gyerekek kedvét, a programok nagyon jó hangulatban teltek. A délelőtt folyamán az OTP Fáy András Alapítvány munkatársai látogattak el hozzánk, akik pénzügyi ismeretekkel foglalkozó játékos képzést tartottak a csapatoknak. A délután folyamán az egyik csapat kalandparkba ment, a másik pedig pusztaolimpián vett rész, ahol vicces feladatokkal találkoztak. Volt például gumicsizma- és patkó dobálás, diótörés, fúvókával való célba lövés. Ma is mindenki kellően elfáradt és bízik abban, hogy holnap úja süt a nap.

4. nap – Végre kisütött a nap! Két napos esős idő után, újra napsütésben focizhattak és fürödhettek a gyerekek. A délelőtt folyamán légpuskalövészetben és íjászatban próbálhatták ki magukat a csoportok, majd drámaórán vettek részt. Vacsora után Dóri és Andi, a két kismentor kézműves foglalkozást tartott a gyerekeknek. Az esti programon Radoszáv Miklós is részt vett, aki átadta a gyerekeknek az elismerő okleveleket az éves tanulmányi munkáért.

5. nap – Lassan elérkezünk a tábor végéhez, hisz ez már a programokkal teli utolsó napunk, itt Sarlóspusztán. Ma délelőtt táborzáró dráma- és mentori órán vettek részt a gyerekek, ahol értékelték az együtt eltöltött napokat. A délután folyamán még lovas kocsival kilátogattak a közeli tanyára, ahol frissen sütött lángossal várták őket. Zárásként pedig a megrendezett tábori focibajnokság döntőjére került sor.

Összegezve az együtt töltött időt elmondhatjuk, hogy tanulóink, egy újabb izgalmakkal, élményekkel teli hetet tölthettek el Sarlóspusztán. Köszönjük!