Úszótábor Mohács 1 csoport

Úszótábor Mohács 1 csoport

A mai napon június 15-én kezdetét vette a Mohács1 csoport úszótábora.

Reggel a Közösségi Házban találkoztunk és a délelőtt folyamán Hegedűs Emese népművelő vezetésével kézműves foglalkozáson vettünk részt. Ebéd után megkóstoltuk a közeli cukrászda fagylaltjait, majd az Mohácsi Uszodában folytatódott a program. Kovács László úszóoktató irányításával és felügyelete mellett bemelegítéssel kezdődött a foglalkozás. Ezt követően felmérte, hogy mennyire „vízbiztos” és technikailag hol tart a gyerekek úszástudása. A gyakorlás után kipróbálhattuk az új élménymedencéket.

2015.06.16.- a helyi úszótábor második napja

A helyi tábor második napját az uszodában kezdték a Mohács1 csoport tagjai. A bemelegítés után az előző napi gyakorlatok átismétlésével kezdődött a foglalkozás. Laci bácsi útmutatásával tovább folytatódott az új technikai elemek elsajátítása és gyakorlása. A foglalkozás végét ma is az élménymedencékben fejezték be a gyerekek. Ebéd után a Kanizsai Dorottya Múzeumban folytatódott a nap, ahol Éles Annamária múzeum pedagógus vezetésével, érdekes foglalkozás keretében Mohács nemzetiségeinek életét, szokásait, kultúráját ismerhettük meg.

2015.06.17.- a helyi úszótábor harmadik napja

A harmadik nap ismét az uszodában kezdődött. A bemelegítő gyakorlatokat a gyerekek a szárazföldön kezdték játékos formában, majd a vízben folytatták. Az eddig tanult elemek átismétlése után az ügyesebbek már birtokba vehették a nagymedencét és egyre több hosszt tudtak leúszni mellben és háton egyaránt. A kevésbé ügyesek a kismedencében tovább gyakorolhatták a két úszásnem alapjait. A hűvösre fordult időjárás miatt az élménymedencék kipróbálása ma elmaradt, de helyette izgalmas röplabda meccset játszottak a gyerekek. Ebéd után a Busóudvarba látogattunk, ahol látványos formában ismerhették meg a Busójárás múltját és jelenét.

2015. 06. 18. – a helyi úszótábor negyedik napja

Csütörtökön reggel ragyogó napsütésre ébredtünk, ami az elmúlt napok borongós időjárása után nagy örömmel töltött el bennünket. Ismét az uszodában kezdődött a napunk és a szokásoknak megfelelően bemelegítéssel kezdődött a foglalkozás. Ezt követően a haladók a nagymedencében négy hosszt úsztak mellúszásban a kezdők pedig a kismedencében gyakorolták az előzőleg megtanult gyakorlatokat. A tízórai elfogyasztása után a csoport tagjai Laci bácsi irányításával a hátúszás alapjait igyekeztek elsajátítani. A jó időnek köszönhetően a napot az élménymedencékben fejeztük be. Ebéd után a Sátorhelyi Emlékparkban Varga György tárlatvezető segítségével a Mohácsi csata történetét ismerhettük meg.

2015. 06. 19. – a helyi úszótábor ötödik napja

Elérkezett az úszótábor utolsó napja. Szerencsére ma is ragyogó napsütésre ébredtünk. Reggel a szokott időpontban és módon találkoztunk az uszoda előtt. Laci bácsi ma is érdekes és vicces bemelegítő gyakorlatokat talált ki, amelyek megalapozták a jó hangulatot. A bemelegítés után a jól úszók birtokba vették a nagymedencét és négy hosszt úsztak felváltva mell és hátúszásban. A kezdők is sokat fejlődtek és már ők is bejöttek a nagymedencébe. A feladatok elvégzése után izgalmas röplabda meccset játszottunk és ma is kipróbáltuk az élménymedencéket. Nagyon hamar véget ért ez a hét, de szerencsére a jövő héten Sarlóspusztán újra együtt leszünk és hasonló jó programokban lesz részünk.