Úszótábor Mohács 2 csoport

Úszótábor Mohács 2 csoport

A Mohács 2-es csoport tagjainak a mai nappal (augusztus 24.) kezdetét vette az úszótábor. A hosszú nyári szünet után a gyerekek örömmel köszöntötték egymást és új mentorukat.

Az elkövetkező napokban az úszás alapjait Czakó Csaba oktatótól sajátíthatják el. Az első nap a mellúszás rávezető gyakorlatait, a siklást a láb-és kézgyakorlatokat tanulták és gyakorolták. A kemény munka után a gyerekek örömmel vették birtokba az élménymedencéket és a csúzdát. A délután az ismerkedés és egy remek fagyizás jegyében telt.

2. nap – Az úszótábor második napja a tegnap tanultak átismétlésével kezdődött. Ezt követően két csoportban folytatódott a munka, az ügyesebbek már birtokba vették a nagy medencét, a többiek pedig a kis medencében gyakorolták a mellúszás elemeit. Sajnos a mai nap az időjárás nem kedvezett az élménymedencék kipróbálására. Ebéd után a fagyizás ma sem maradt ki a programból. A nap a Busóudvarban fejeződött be, ahol a gyerekek megismerhették a Busójárás múltját és jelenét.

3. nap – A szerdai napunk esővel kezdődött így az élményfürdőzés kimaradt a mai programból. A gyerekek a bemelegítés után az előző napi gyakorlatok ismétlésével kezdték a foglalkozást, majd a gyorsúszás elemeivel ismerkedtek meg. Délután kisütött a nap, így a fagyizásról  nem kellett lemondanunk. Később a Kanizsai Dorottya Múzeumba látogattunk, ahol Éles Annamária múzeum pedagógus vezetésével megismerhettük Mohács nemzetiségeinek kultúráját, életét és szokásait. Miklós bácsi is velünk volt ezen a napon, aminek mindenki nagyon örült.

4. nap – Ma reggel már csodásan sütött a nap, ezért Csaba bácsi úszóleckéi és játékos feladatai után a csúzdázás volt mindenki számára nagy élmény. Az előző két nap borongós időjárása után ez öröm volt mindenkinek. A haladók már a kinti nagymedencében is úsztak és ugráltak. A finom ebéd után a Sátorhelyi Emlékparkba látogattunk, ahol egy érdekes tárlatvezetés keretében ismertük meg a Mohácsi csata történetét.

5. nap – Szerencsére az úszótábor utolsó napján is ragyogó napsütésre ébredtünk. A bemelegítő gyakorlatok után Csaba bácsi az oktatás végén egy nagy versenyt rendezett: lányok a fiúk ellen! Természetesen egy izgalmas ”küzdelem” lett belőle, ahol a gyerekek tudtak egymásnak szurkolni és egymást tudták bíztatni. (A fiúk megkértek, hogy ne áruljam el ki nyert…) A hétnek hamar vége lett, de mindenki élvezte és örültünk, hogy együtt lehettünk. A szeptemberi Családi napon újra találkozunk!