Változás/átváltozás a 3. össz-művészeti alkotótábor – Sarlóspuszta

Változás/átváltozás a 3. össz-művészeti alkotótábor – Sarlóspuszta

A mai nap (augusztus 4.) kezdetét vette a 3. össz-művészeti alkotó tábor, melynek az idei évben is Sarlóspuszta adott otthont. A tábort Bálint- Orsós Andrea mentor nyitotta meg. Inspiráló környezetben, 10 szekcióban kezdte meg az alkotómunkát 110 gyermek. Tehetséges mentorok, fejlesztő tanárok, csányis diákok és önkéntesek vállalták egy-egy szekció vezetését.

Kreatív írás- témavezető: dr. Radoszáv Miklós, Járay Bianka

Természetfotó- témavezető: Mikics Péter

Akvarell, akrill festészet- témavezetők: Guricza Dóra, Piszker Alexandra, Kökényné Nemoda Enikő

Művészi fotó- témavezető: Szövényi Barnabás

Grafika- témavezető: Szabó Roland

Csányi Band- témavezető: Debreczeni Áron, Panka Péter, Bodonyi Benjamin, Moczó Martin

Színjátszó- témavezető: Papp Zoltán

Nemez, guzsalyas- témavezető: Nagy Ildikó, Nagy Edina

Kamarazenekar- témavezető: Kalafszky Adriána, Mayer, Juli, Gurgel Fanny, Hargitai Eszter, Koncsik Tibor

Amnesia- témavezető: Bálint- Orsós Andrea, Hollósi- Simon Judit

A honlapon a Változás/átváltozás projekt megvalósításáról folyamatosan tudósítunk. Az életképek megörökítésében, a szabadidős programok szervezésében Borsy Luca és Kovácsné Bodor Erika mentorok működnek közre.

1. nap:

Kreatív írás szekció: Az érkezés után szinte rögtön fejest ugrottunk a feladatba. A történet kezdete adott volt – ám onnan minden változik. A biztos pont a verébmotívum, ami végigkíséri a tábori alkotófolyamatot. Versek, novellák, anekdoták, haikuk: mindegy, csak szárnya legyen.
Szabadon dolgozhatunk, mert az íráshoz szabadság kell. A szavak jönnek és mennek, és reméljük, hogy a végére összefonódik mindenki mindenkivel. Érdekes több személyként összerakni egy művet, mert olyan, mintha egyként gondolkodnánk. Kíváncsian várjuk, hogyan végződik a kísérletünk.

Természetfotó szekció: A természetfotó szekció első napján egy rövid bemutatkozás és ismerkedés után a mobilos fotózás néhány trükkjét nézhettük meg Berta Luca előadásában. Ezután egy szoftboxot készítettünk a további benti fotózásainkhoz. Uzsonna után pedig a terepi fotózás rejtelmeiben merültünk el egy közeli tisztáson.

Festészet szekció:  A festészeti szekcióban megmutattuk a gyerekeknek az akvarellceruza használatát. Fő témánk a változás/ átváltozás. A gyerekek nagyon érdekesnek, pihentetőnek és élvezetesnek találták a mai feladatot, és nagyon várják a holnapi napot.

Nemez szekció: Miután elfoglaltuk a termünket és bepakoltuk az összes eszközt és alapanyagot, tartottunk egy kis megbeszélést, hogy mit csinálunk a tábor ideje alatt. Azok kedvéért, akik még nem nemezeltek, röviden ismertettük a főbb alapszabályokat is. Terveink között szerepel, hogy táskát, fali képet vagy párnát, manóházat és ékszereket készítsünk. Délután nagy örömmel kezdtünk nemezelni, bemelegítésként színes hajbavalókat alkottunk, reméljük alkotó kedvünk fokozódik!

Grafika szekció: Bepakoltuk a számítógépeket a leendő terembe. Beszélgettünk az előttünk álló feladatokról. Lelkiekben felkészültünk a szabadkézi rajzok digitalizálására, ötleteink vektorossá alakítására.

Művészi fotó szekció: A témánk Változás/átváltozás, amit animáció, azon belül stop-motion tárgymozgatásos animációval próbáljuk bemutatni, szemléltetni, különböző technikai eszközökkel. A gyurma animációval, amivel megkezdtük az első napot, egy kezdeti egyszerű, mégis rengeteg lehetőséget és türelmet igénylő technika. A változást, torzítást jól, könnyedén érzékelteti a gyereknek, játékosan, számukra szinte észrevehetetlenül történik meg ez a folyamat.

Színjátszás szekció: A változás elkezdődött! Új helyszín, új arcok, új csoport! Így kezdődött a színjátszók egy hetes idei tábora. Kismentoraink segítették az ismerkedést vidám játékokkal. Mosoly, nevetés, kacagás- erről szólt a mai nap a foglalkozásokon. és erről szólt a nap a lazítás idején is a fürdőmedencében és a focipályán.

Kamarazenekar szekció: Sok idő telt el az utolsó találkozásunk óta, ezért a közös munkát egy meghallgatással kezdtük, ahol a gyerekek bemutatták, hogy az Életút Nap óta eltelt időszakban mivel foglalkoztak. Nagy örömmel láttuk, hogy mindannyian szorgalmasan készültek a meghallgatásra és egymást támogatva biztatták.A szobák elfoglalása után kiscsoportos foglalkozás következett a szabadban, a gyerekek itt is jól vették az akadályokat. Örülünk, hogy újra itt lehetünk ezen a szép helyen!

Csányi Band szekció: Az össz-művészeti tábor első napján a helyszínre érkezést és a bepakolást követően belejátszottunk néhány régi kedvencünkbe. Egy kiadós ebéd után újabb dalok tanulásába fogtunk bele kisebb csoportokban. Prezentálva egymásnak a csoportok munkáinak eredményét, közösen a hét programtervét elindítva különböző zenei stílusokban zártuk a napot.

2.nap:

Kreatív írás szekció: A vasárnapi utazás – érkezés után a tegnapi nap már csak a vegytiszta alkotásról szólt. Mindenki kényelmesen berendezkedett a szekciójában és elkezdődött a létrehozás hosszú és furfangos folyamata. Néha néha beszűrődik a kamarazenekarosok melódiája, néha egy festékes arcú ecsetet mosó lánnyal futunk össze a mosdóban. Minden nyugodt és lassú, olyan, amilyennek lennie kell.

Természetfotó szekció: A második napunkon a környék természeti értékeit kaptuk lencsevégre. A délelőtt folyamán a közeli ősborókásba látogattunk, ahol makrófotózást gyakoroltunk. A délután folyamán Az ISO értékek állításával, és a brekeszértékekkel ismerkedtünk, majd mikroszkópos fotózáson keresztül gyakoroltuk az ismereteket.

Festészet szekció:  Vasárnap, megérkezésünk után, hamarosan munkához is láttunk. Akvarell technikával kezdtünk, így az első lépés a színkör és egy tetszőleges színskála megfestése volt, ezáltal megismerhették a palettát. Hétfőn már konkrétabb, izgalmasabb feladatokra került sor. A délelőtt folyamán Sarlóspuszta részleteit vázlatolták a gyerekek, majd ezt, egy nagyobb méretű lapon feldolgozták. A délutánt pedig portréfestéssel töltötték, párt alkotva. Úgy gondolom, elvárasaikon felül teljesítették a feladatot.

Nemez szekció: A mai nap nemezelt táskát készítettünk, beerkschfee gyapjúból. Először megterveztük a táska formáját, majd a színét és utána kezdődött a gyapjú szálak lerakása, majd a táska felületére különböző színű selyem és viszkóz szálak kerültek. Ezt követően szappanos vízzel megmunkáltuk a gyapjút és megformáztuk a táskát.

Grafika szekció: A hétfői nap a grafikai program kezelőfelületének megismerésével telt el. A gyerekek vektorgrafikákat készítettek. Modellünk egy bábu volt, amelyet befotóztunk és lerajzoltunk. A másfajta logika és gondolatmenet eléggé kimerítette a csapatot.

Művészi fotó szekció: Az össz-művészeti második napján nekiálltunk az animálásnak, több projekt is elkezdődött a stop motion tárházát felhasználva. A mozgást, és annak változását, minél izgalmasabban próbáltuk bemutatni. A projektek nagyon változatosak többféle kisebb történet van, ami elindult, rengeteg újítás és ötlet jön ilyekor a gyerekektől, amit próbálnak a fényképezőgéppel és különböző programmal ügyesen megvalósítani.

Színjátszás szekció: A színjátszók csoportja számos régi, és néhány lelkes új taggal fogott neki az idei munkának. Hamar a tettek mezejére léptünk, mivel a tábor utolsó estéjén a csoport egy teljes színdarab előadását vállalta fel a tavalyi sikeres filmes produkció után. (Fő a változatosság!) A színpadi játékot a ma már nagy öregnek számító Pécs 1-esek egyszer már megvalósították, most a tehetséges utódokon a sor, hogy újra sikerre vigyék a Pad című darabot. A legfontosabb esemény meg is történt ma: a gyerekek megismerték a művet, sőt, már az első napon eldőlt, ki fogja játszani a fontos szerepeket. Ezután komoly csapatmunka kezdődött: megszületett a darab nyitójelenete, amiben minden színészpalánta megmutatja magát, egyelőre csak mozgással. Közben persze sok játékkal pihentettük az alakításokban elfáradt művészeket.

Kamarazenekar szekció: A második napunk nagyon eseménydús volt. Reggeli után kiscsoportos foglalkozásokkal kezdtünk, majd összeállt az egész kamarazenekar. A gyerekek nagyon jól teljesítettek, egy műsorszámot már sikerült is összeraknunk. A délutánt egy improvizációs workshoppal indítottuk, ahol sikerült nagyon jól egymásra hangolódni a tanároknak és a gyerekeknek egyaránt. Majd pedig a Banddel közös projekt vette kezdetét, ami mindannyiunk számára egy új kihívás, de már ma is tudtunk közös lépéseket tenni.

Csányi Band szekció: A reggel szekció a blues műfajról szólt, Robert Johnson és Eric Clapton volt a főszereplő. A délutáni programok során pedig elkezdtük a Kamarazenekarral a közös projektünket, amit személy szerint rendkívül izgalmasnak találtam. Holnap pedig a Hip-hop zenével és urban művészettel fogunk foglalkozni. Új nap, új kihívás!

3. nap:

Kreatív írás szekció: A tegnapi napon ismételten változatos feladatokban mutathattuk meg a kreativitásunkat. Az alkotóműhelyben ismét nagyon jó hangulatban telt a közös munka. Számomra tegnap a legjobb feladat az volt, amikor teljesen szabadon írhattunk a magunk által választott témakörben.

Természetfotó szekció: A mai napunkat ismét a homokbuckák rovarvilágának feltérképezésével kezdtük. Nagy meglepetésünkre sikerült imádkozó sáskákat és sisakos sáskákat fotóznunk. A délután folyamán fotókat válogattunk és megismerkedtünk a Snapseed fotószerkesztővel. Az esti csillagfotózásunk sajnos a borult égbolt miatt nem sikerült, ezzel holnap próbálkozunk.

Festészet szekció:  A mai napon is akvarellel dolgoztunk, kimentünk a szabadba és a gyerekek Sarlóspuszta jellegzetes részeit festették meg, mely az egész délelőttjüket kitöltötte. Délután pedig 8 különböző stílusú zenére készítették el ugyanazt a kompozíciót különbözőképpen. Arra voltunk kíváncsiak, egy-egy zene milyen színvilágot ölt a képen.

Nemez szekció: A mai nap során befejeztük az előző nap elkezdett táskákat. Elkészítettük a táskákhoz való füleket és pántokat. Majd a délután során mintatervezésbe kezdtünk. Nagy papírlapokra a mintákat felrajzoltuk és kivágtuk.

Grafika szekció: A mai nap újfent a rajzolást gyakoroltuk. Egyre nehezebb ábrákat rajzoltunk. Voltak, akik már saját ötletekkel jelentkeztek és olyan dolgokat vázoltak fel, amelyekkel aztán az elkövetkezendő pár napban foglalkoznak majd.

Művészi fotó szekció: A harmadik napon már rutinosabban álltunk neki a munkának, az animációk könnyedebben készültek volt idő az utómunkálatokra is. Ebben sikerült jobban el is mélyednünk. A nagy meleg miatt, szüneteket is tartottunk a munka közbe ki kellett mennünk olykor a természetbe. Az animáció nagy szellemi, vizuális játék, amitől kellemes el is elfáradtunk a nap végén. A csoportos öt letelések előremutatóak voltak következő feladat megoldásához, gondolatébresztő videókat néztünk, amik segítettek a további munkák elkészítésében.

Színjátszás szekció: Hatalmas léptekkel haladt előre a munka a színjátszóknál. A tegnapi némajátékos bevezetést kiegészítettük az első nagy jelenettel, ahol az összes szereplő színre lép. A több szálon futó történet egyes jeleneteit nagy lelkesedéssel formáltuk meg. Két nap intenzív munka után a csapat megérdemelte a délutáni medencézést, de persze este nem maradt el a szerepek szövegének tanulása sem. Eredményes nap volt!

Kamarazenekar szekció: A mai nap az összművészeti tábori szekciók közötti együttműködésen volt a hangsúly. Nagy örömünkre a színjátszó szekció munkájába is bekapcsolódhatunk. Az improvizációs gyakorlatok segítségével alkottuk meg a színpadi zenéket. Délután a Banddel közös produkciónkra készültünk Debreceni Áron segítségével, akinek alap ötletét a gyerekek saját gondolatokkal gazdagították. Este lazításképpen UNO partit rendeztünk a fűben. Sokat nevettünk, sok élménnyel gazdagodtunk ma is.

Csányi Band szekció: A mai napot egy ismeretterjesztő filmmel kezdtük, amiből megtanulhattuk, hogy honnan származik a rock és a hip hop. Hallgattunk zenéket bizonyos korokból, hogy ezeket a műfajokat hogyan értelmezték és dolgozták át külföldön és itthon Magyarországon. A kis film után a tegnap megtanult dalokat ismételtük és dolgoztuk át. Délután egy új dalt tanultunk meg, amit mindenképp bemutatunk a záró esten.

4. nap

Kreatív írás szekció: Egy produktív délelőtt után nagyon jól esett az ebéd. A csendes pihenő végeztével összeültünk, hogy megmutassuk egymásnak aznapi alkotásainkat: történet a történetben, vers a versben. Beszélgettünk könyvekről, írókról, élményekről, amik az írásra buzdítanak. Az uzsonna után aztán szusszantunk egyet, és a medence partján töltöttük a délutánt. Holnap felfrissülve ugrunk neki az új feladatoknak!

Természetfotó szekció:

Festészet szekció:  Szerdán a csoport számára egy teljesen új feladattal kezdtünk. Folyamatábrát kellett készíteniük a mozgásról. Gyors skicceket készítettek egy modellről, azaz a csoport minden tagjáról egyet-egyet, mindezt úgy, hogy az alakok egymásból kiindulva, egymásba olvadva jelenjenek meg. Délután pedig a tábor témáját, a változást dolgozták fel, akrill technikával.

Nemez szekció: A mai nap során befejeztük az előző nap elkezdett táskákat. Elkészítettük a táskákhoz való füleket és pántokat. Majd a délután során mintatervezésbe kezdtünk. Nagy papírlapokra a mintákat felrajzoltuk és kivágtuk.

Grafika szekció: Többfelé kalandoztunk a szerdai napon. A fájlok világában érintettük az objektumok igazítását, formákat színeztünk és címkéket szerkesztettünk. Délután folyamán elautóztunk Kecskemétre. Megtekintettük a Cifrapalotában a XX. század eleji magyar festők remekeit: Mednyánszky, Tót Menyhért és Jávor Pál remekeit. Egy kiadós fagyival a kezünkben zártuk a szerda délutánt.

Művészi fotó szekció: Negyedik napon az össz-művészetin már olyan befejezett animációkkal találkozhatunk, amik kis történést mesélnek el a nézőknek.  A kis szösszenetek mögött rengeteg elő díszlet, fotótechnikai, és számítógépes utó munka olyan összefogott munkák, amik megbontják a csoportokat és a csoportok összefogva alkotnak egy animációs filmet. A videó klip jellegű lehet kis történet vagy egy összefoglaló a táborról.

Színjátszás szekció: Mivel a darab színre vitele jól haladt, ezen a napon volt időnk a zenével és a jelmezek, kellékek összeállításával foglalkozni. Az előbbivel kapcsolatban nagy élményben volt részünk, amikor ebéd után a kamarazenekarral összepróbáltuk a Pad bevezető némajátékát, majd a varázslójelenetet. Köszönjük a zenészeknek a nyitottságot és a profizmust! Elkészültek a jelmezek és a kellékek is a kézművesek jótékony figyelme mellett. Köszönjük Edina a tündérszárnyakat! Holnap már csak az utolsó nagyjelenet van hátra, és végre elejétől a végéig eljátszhatjuk a darabot. ViszontPADlásra holnap!

Kamarazenekar szekció: A mai nap kissé nehezebben indult, a váltakozó időjárás mindannyiunkra rossz hatással volt, ezért úgy gondoltuk, hogy a kötetlen improvizációval kezdjük a napot. Ez meg is hozta a várt hatást, szépen egymásra hangolódtunk, majd kis csoportokban folyt tovább a munka. Ebéd után lehetőségünk nyílt a színjátszósokkal közös produkciót próbálni, amely új élmény volt a gyerekek számára, és kölcsönösen lenyűgözték egymást. Egy kis frissítő medencézés után a Banddel közös dalon dolgoztunk Áronnal, ami a mai napon elnyerte végleges formáját. Holnaptól már a két csapat teljes létszámmal próbál közösen.

Csányi Band szekció: A mai napot ismét filmnézéssel kezdtük, melynek témája az amerikai folk, és a country volt. Ezután Áron beszélt nekünk a dalszerzésről, amiből sokat tanultunk. Ebéd után tovább gyakoroltuk a dalainkat, valamint belekezdtünk egy újba, amit szerintünk jól meg lehet majd oldani.

5. nap

Amnesia szekció: A mai napon az Amnesia csapata látogatott el hozzánk Sarlóspusztára. Elsőként megbeszéltük a közös projektünk kimenetelét. Ezt követően hozzá kezdtünk az alkotói folyamatokhoz, melyben segítettek, hogy megvalósítsuk terveinket. A nap végén egyeztettük a következő találkozónk időpontját.

Kreatív írás szekció: A mai nap is a szokásos finom reggelivel indult, majd a délelőtt folyamán mindenki a saját szekciójában alkotott ma jó időre való tekintettel sokan kiköltöztek a szabadba és ott folytatták alkotó tevékenységeiket. Köztük a zenekar is, ezért egész nap az ő muzsikájukra alkothatott a tábor. A finom ebéd után szintén mindenki szekciókra oszlott. Egyre közelebb vagyunk a tábor végéhez, és egyre több mestermű készült már el, egyre több emlék fűz minket ide.

Természetfotó szekció: Az ötödik napunkon miután kihevertük az előző éjszaka csillagfotózását egy közeli rétre mentünk ízeltlábúakat fotózni. Az ebéd után a gasztrófotózás rejtelmeibe merültünk el, majd fotórestuálást gyakoroltunk.

Festészet szekció:  A délelőttöt egy virágkompozíció festésével kezdtünk. A virágcsokrot kétféleképpen kellett megjeleníteniük: boldog, vidám, vibráló, élénk színekkel, a másodikat pedig koszos, halvány, sötétebb színekkel, melyek által egy hervadó csokor képét kaptuk. A délutánt pihenéssel, és szabad programmal töltötték a gyerekek, amit megérdemeltek egy hét kemény munka után. Örömünkre, így is rengetegen maradtak festeni szabadidejükben.

Nemez szekció: Elkészültek a nagyméretű nemezképek, melyeket ősi j3lképek és szimbólumok. díszítenek. A munka nagyon nehéz és fárasztó volt, a külső szekció résztvevői is nagyon sokat segítettek a gyúrásban. A nap végén elégedetten tekintettünk gyönyörű alkotásainkra.

Grafika szekció: Miután elsajátítottuk a program alapismereteit, nekiálltunk az önálló tervezésnek. Segítségül hívtuk modellünket, a kis fabábut és különböző mozgási gyakorlatokon keresztül a változás folyamatát ábrázoltuk.

Művészi fotó szekció: Az ötödik napon a munkáinkat próbáltuk véglegesíteni még az utolsó napra összpontosítva mai napot egy kis fürdőzéssel, és pihenéssel is töltöttük készülve az utolsó estére betekintettünk a festészet szekcióba és meghívást kaptunk és a színjátszók darabjának elő premierére. Nagyon jó áttekinteni más szekciók munkájába, milyen kreatív megoldásokkal találkozunk.

Színjátszás szekció: Hát, elkészültünk. Délelőtt befejeztük a beállítópróbákat, majd vendégek előtt előbb részleteket, majd az egész darabot eljátszottuk elejétől a végéig. Több mint húsz perces színpadi művet alkottunk! Meghallgattuk a nézői véleményeket, tanácsokat, majd értékeltük az eddigi eredményeket. A jól végzett munka örömére délután Kecskeméten meglátogattunk a Leskowsky Hangszergyűjteményt, ahol élvezettel szólaltattuk meg a ritka, egzotikus hangszereket. Fagyizás közben pedig rácsodálkoztunk a városi padokon ülő emberekre, akik közül ráismertünk az általunk megformált karakterek típusaira: láttunk több szerelmespárt, időseket, anyákat gyermekeikkel. Köszönjük Erika néninek és Bencének a kirándulást! Holnap premier!!!

Kamarazenekar szekció: A mai napunk volt az eddigi legmunkásabb. A fellépés közeledtével minden műsorszámunkat véglegesítenünk kellett, de a gyerekek nagyon jól vették az akadályokat. Most már nemcsak azon dolgoztunk, hogy eljátsszák a darabokat, hanem hogy együtt meg is formáljuk és igazi zenévé varázsoljuk ezeket. A zenekarunk még egy művészvendéggel is kiegészült Kökény Zsolti személyében, akinek nagyon hálásak vagyunk a közreműködéséért. Délután végre a Banddel közös dalunkat is teljes létszámban próbáltuk, és nagyon elégedettek voltunk. A gyerekek nagyon kitartóak, még a vacsora után is bejöttek próbálni. Már nagyon várjuk a Záróestet!

Csányi Band szekció: Reggeli után a szokott időben elkezdődtek a próbák, csoportokra bomlottunk és belementünk új dalokba műfajok szerint, valamint folytattuk a pénteki búcsúestre a próbát. Délután Debreceni Áron dalát tanultuk majd a Kamarazenekarral kezdtük meg ennek próbáját, ahol közösen ötleteltünk a dal jobbá tételével kapcsolatban

6. nap

Elérkeztük az alkotó tábor utolsó előtti napjához. Mind a kilenc szekcióban töretlen lelkesedéssel folyt a kreatív alkotómunka, hiszen a búcsúestre ma került sor. Mindannyian lázas készülődéssel töltöttük a délutánt, hogy a búcsúesten megajándékozzuk társainkat a táborban született alkotásokkal. A búcsúestnek a főépületben található emeleti konferencia terem adott otthont, ahová mindannyian kényelmesen befértünk. A konferencia terem előtt álló folyosót a táborlakók héten készült alkotásai díszítették: kreatív íráson született költemények, akrill, akvarell technikával készült festmények és a nemez szekcióban készült csodálatos kiegészítők, képek. A búcsúest színvonalas produkciók tárháza volt, melyet nemcsak a táborlakók, hanem a Hotel vezetősége, munkatársai és vendégei is élvezhettek. A szekciók a vizuális megjelenítés széles skáláján keresztül mutatkoztak be: részünk volt komoly és könnyűzenei koncertélményekben a Kamarazenekar és a Csányi Band jóvoltából; nyári színházi élményekben sem szűkölködtünk a Színjátszó szekció előadásának köszönhetően. Stop- motion animációs kisfilmeket láthattunk a Művészi fotó szekció heti munkájának köszönhetően, a Grafika, nemez és  természetfotó szekció munkáját csodálatos képekkel díszített ppt bemutatón keresztül ismerhettük meg. Olvasóesten is részt vehettünk a Kreatív írás szekció bemutatóján keresztül. Megismerhettük az Akrill, akvarell festészeten született alkotások technikai hátterét. A búcsúestet a Kamarazenekar és a Csányi Band közös produkciója zárta. Ez évben is sikerült magunkat felülmúlni, minden alkalommal meg tudunk újulni és fantasztikusabbnál fantaszikusabb, minőségi  alkotásokat létrehozni.

7. nap

Elérkezett a tábor utolsó napja. A reggelit követően összepakoltunk és nehéz szívvel, könnyes szemmel búcsút vettünk egymástól. De nem szomorkodunk, hisz tudjuk, hogy jövőre ismét találkozunk immár a 4. össz-művészeti alkotótáborban.

Köszönjük a Csányi Alapítvány Kuratóriumának, Vezetőségének, Munkatársainak, Önkénteseinek hogy a 3. össz-művészeti alkotótábor létrejöhetett és alkotókedvben gazdag, kiváló hangulatban megvalósult.