Animáció Szekció előválogató Szentesen

„Május 27-28-án került sor a VI. Össz-művészeti tábor animáció szekciójának előválogatójára a Szentesi Közösségi Házban, ahol a Szentes 1-es és Szentes 2-es csoportból jelentkezők tölthettek el 2 napot betekintést nyerve az animációk készítésének világába. Szövényi Barnabás szekcióvezető az első nap délutánján átbeszélte velünk az animáció alapjait, és felvázoltuk a történetünket. 2-3 fős csoportokat alkottunk, majd mindenki megrajzolta a saját karakterének egy részét, csere után pedig a csoporttag folytatta, illetve fejezte be a karakter rajzolását. A projekt célja volt egy stop-motion animáció készítése, melynek témája a „metszet” volt. A második napon elkészült az animáció, az egyes részeken kiscsoportos formában dolgoztunk, közösen ötleteltünk, valósítottuk meg az elképzelésünket. A két nap alatt megtanultuk, hogy hogyan készül az animáció, és hogyan legyünk minél kreatívabbak, erősítve ezzel is a csoportösszetartozást.” Nagy Balázs Szentes 2-es csoport, Mezei Martin Milán, Molnár Ákos Sándor Szentes 1-es csoport