Beszélgetőkör a gyermekkori bűncselekményekről

Az új évben vendégünk volt dr. Balogh Anna, aki a Legfőbb Ügyészség ügyésze. Beszélgetőkörre hívtuk a nagybajomi 15-17 éves fiatalokhoz, hiszen az ő szakterülete a gyermekek ellen elkövetett jogsértések, bűncselekmények. A beszélgetés elején tisztázták az ügyész, jogász, szabálysértés, bűncselekmény fogalmát. Egyre mélyebb és mélyebb témák kerültek terítékre, kezdve a lopástól a szexuális bűncselekményekig bezárólag. Az ügyésznő eseti példákkal mutatta be azt, hogy a mai világban is mennyire és milyen veszélynek vannak kitéve a gyerekek. Napjainkban gyakran előforduló probléma a fiatalokra nézve az internetes zaklatás. A kétoldalú kommunikáció során olyan információ birtokába kerültek a tanulók, mellyel esetlegesen kivédhető, hogy gyermekkori bűncselekmények áldozatául essenek, vagy netalántán tudtuk nélkül elkövetőkké váljanak. A beszélgetés során több kérdésre is választ kaptak. Vélhetően további alkalmak során újabb témákról tudnak információt hallani.

„Számomra példaértékű személy munkásságát ismerhettük meg.  Kérdések miértjére, hogyanjára   kaphattunk választ. Hasznosnak találtam az előadást, mert megtanulhattuk, hogy a szórakozásnak van egy veszélyes része is, amit nem biztos, hogy eddig ezt tudtuk volna. Hiteles személytől hallhattuk mindezt, hiszen ő napi szinten foglalkozik ilyen ügyekkel. Személy szerint én is a jogi pályán szeretnék továbbtanulni és az ügyésznő pozitív kisugárzása motiváló hatással volt rám. Köszönjük, hogy időt szakított ránk és tanácsaival látott el minket!”  Völfinger Rebeka – Nagybajom 1-es csoport