Az Eszterházy Károly Főiskolán jártunk

Május 3-án ellátogattunk Egerbe, az Eszterházy Károly Főiskolára.

Először a Hallgatói Szolgáltató Központban tájékoztatót hallhattunk a felvételi rendszerről, a képzések típusáról és még a pontszámításról is. Többek között megtudhattuk, hogy milyen ösztöndíjakra lehet pályázni, milyen kollégiumok állnak a diákok rendelkezésére, de még a kulturális élet kínálatáról is felvilágosítást kaptunk. Majd ezt követően az itt tanuló Major Márk és Buda Máté, főiskolás „csányisok”, mutatták be a városban található EKF épületeit és beszámoltak itteni élményeikről.

A Leányka Úti Kollégium mellett található Vizuális Művészeti Tanszéken két főiskolás lány fogadott, akik körbevezettek a műhelyeken. Bepillantást nyerhettem a sokszorosító grafikai, a festő, a kerámia, a szobrász és a környezet és téralakítás műhelyeibe. Nagy élmény volt, hiszen én is a Bölcsészettudományi Kar Képiábrázolás szakára készülök jövőre, és végre láthattam hogyan és hol folyik az oktatás. Szimpatikus volt nem csak a csodálatos város, hanem ez a légkör is!

Köszönjük ezt a hasznos kirándulást!
Nemoda Enikő Jászság 3.