Farsangi délután Nagybajomban

Hatan érkeztünk szerda délután (február 11.) a Compass egyesülettől a Csányi Alapítványhoz Nagybajomba. Volt közöttünk török, angol, spanyol, német, észt és erdélyi.

Feladatunk első sorban az volt, hogy bátorítsuk a diákokat az angolul való kommunikálásra lévén, hogy számunkra is ez a közös nyelv. A diákok meglepő nyitottsággal fogadtak és rövid unszolás után becsatlakoztak a kreatív tevékenységbe. Mivel közeledik a farsang, papír tányérból készítettünk maszkokat, amit meglepő módon fiúk és lányok egyaránt élveztek. A tevékenység közben különféle nyelvgyakorlós játékok születtek, melyek során egymásnak dobáltuk a lufikat és különböző mondatokat alkottunk angolul. Emellett néhányan németül tanuló diák, Mailinnal a német önkéntes társunkkal beszélgetett. Az ottlétünk végén, bemutattuk a különböző kultúrák farsangi szokásait. Összességében értékes időt tölthettünk el ezekkel a bátor és tehetséges gyerekekkel az Alapítvány közösségi házában.

Márton Éva, COMPASS önkéntes