Gyermekparlament

A Gyermekparlament a Focibajnokság következő fordulójának előestéjén (március 13.) megtartotta tavaszi értekezletét, ahol a delegált tagok nagy hatékonysággal megbeszélhették az elmúlt fél év eseményeit, az aktualitásokat és a jövőbeni terveit.

Szó volt többek között személyi ügyekről, melyek a Diákparlament delegációjának változásairól szóltak, és természetesen már meghirdetett és még tervezőasztalon levő pályázatokról. Mivel a Csányi Alapítvány életében az idei év egy jelentős mérföldkő, a „Vagyok, aki vagyok” pályázat jubileumi kiállítására mindenki gőzerővel mozgósítja csapatait. Terveink között szerepel egy Band Casting kiírása, melynek lényege, hogy a Csányi Band válogatást tarthatna a zenekedvelő tanulók között, a zenekar tagjai személyesen értékelhetnék a jelentkezőket, a díj pedig nem más, mint maga a bekerülés a Csányi Bandbe. Kaposváron egy úgynevezett olvasóbarátok és/vagy filmbarátok körét alakítanánk. Egy adott lista alapján ajánlott feldolgozandó műveket kapnak a tanulók, melyeket kötetlen beszélgetések keretei között megbeszélhetnénk, illetve egy feladatlap segítségével a legtöbb új ismeretet elsajátító tanulót az Életút Napokon díjaznánk. Öröm volt újra látni és együtt dolgozni a Gyermekparlament tagjaival.

Horváth Péter K3