Karácsonyi kvíz és kézműveskedés Kaposváron

Ahogy minden évben, idén is megrendeztük Kaposváron a hagyományos családi karácsonyt december 10-én szombaton délután. Ez az ünnepély azért volt különleges, mert az 1-es csoport frissen beválogatott tagjai először vettek részt ezen az eseményen, ezért  a szülők és a gyerekek is izgatottan várták, hogy együtt ünnepelhessünk. A csoport egyetemista tagjai már korábban megérkeztek, hogy az előkészületekben segítsenek. A karácsonyi csomagok összeállítása és szendvicsek készítése közben jutott idő arra is, hogy a fiatalok megbeszéljék egymás között az elmúlt pár hónap történéseit, tapasztalatait.

Az adventi program remek hangulatban indult, egy pár perces összeállítást nézett meg a csoport a félév során készített fotókból, amelyeken feltűntek a gólyatábor, a beválogatás és a családi nap legemlékezetesebb pillanatai. Ezután egy karácsonyi kvíz következett, amelyben egyebek mellett filmes és zenei kérdéseken tették próbára tudásukat a szülőkből, gyerekekből és kis-mentorokból kialakított csapatok. Szoros volt a verseny hiszen a végső sorrend fél ponton múlt.

A karácsonyi kézműveskedés hatalmas sikert aratott, sorra készültek a téli diorámák, asztali díszek és ékszerek, az alkotó tevékenység mindenkiből előcsalogatta a kreativitást. A sütőnél is nagyüzemben ment a munka, mézeskalácstésztából készültek a karácsonyi finomságok.

A családi rendezvény a karácsonyi csomagok átadásával zárult, amelyeket a Bonafarm cégcsoport töltött tel finomságokkal.

Fenyő Zsuzsa Kaposvár 1-es csoport

„Végre megint sikerült mindenkivel találkozni az adventi családi napon! Ahogy beléptünk, kaptunk egy fényképekkel, beszámolókkal teli évkönyvet, amiben mindenki izgatott lapozásba kezdett… Aztán rájöttünk, hogy ez bizony igen vaskosra sikeredett és jó pár napig fogjuk böngészni még. Beszélgettünk, ettünk-ittunk, majd Zsuzsi egy kisfilmmel lepett meg a csapatról, amin jól szórakoztunk és meg is hatódtunk. A karácsonyi kvíz mindenkit megizzasztott, lelkesen körmöltünk és rengeteget tanultunk belőle. Majd mézeskalácsot, hógömböt, ékszereket, díszeket készített apraja-nagyja, közben lassan elfogyott, ami kisült. Igazán jól esett kiszakadni a hétköznapokból és beszélgetni!”

Allen Kesztyüs Tímea, szülő Kaposvár 1-es csoport