Készülünk az Életút Napra – FIFA selejtezők

Pécs: A Pécsi Közösségi Házban lezajlott a FIFA bajnokság elődöntője (március 26.). Ebbe a bajnokságba ketten neveztünk be Majdik Márk a Pécs 2. csoportból és Orsós Dániel a Pécs 3. csoportból. Hasonlóan a tavalyi mérkőzéshez, most is izgatottan vártunk, hogy kinek kedvez a szerencse. 15 perc kemény és könyörtelen meccs után végül Márk lett a győztes, aki a Pécsi Közösségi Házat képviselni fogja az Életút Nap FIFA bajnokságán. Örültünk a közös játéknak, bízunk abban, hogy hasonló jó eredményt érünk el áprilisban. Majdik Márk Pécs 2. csoport, Orsós Dániel Pécs 3-as csoport

Nagybajom: A mai napon a már hetek óta tartó FIFA-bajnokság a helyi döntőjéhez érkezett Nagybajomban. Tizenöt gyermek nevezett be a versenyre és három divízióba lettek osztva. A mérkőzések jó hangulatban teltek, a gyerekek nagyon élvezték a kihívást, hogy egymással versenyezhetnek. Mindenki nagyon ügyesen próbált a másik fölé kerekedni, de végül ketten kerültek be a döntőbe. Az ifjú titánok harca Gelencsér Marci és Pálfi Gábor közt zajlott, ahol Gelencsér Marci 3-1-es győzelemmel lett a ház bajnoka, és így képviselheti a nagybajomi közösségi házat az Életút Nap döntőjén. Hortobágyi Bence, Nagybajom 1-es csoport

Jászberény: Szombaton rendeztük meg a Jászberényi Közösségi Ház ezévi FIFA bajnokság házidöntőjét. Olivér és Patrik feszült csatában estek egymásnak. Olivér nagy Barcelona fan, így nem volt kérdés, hogy a katalánokat választotta, Patrik a PSG együttesével rohamozta az ellenfél kapuját. A meccs egy kiegyensúlyozott első félidő után kezdett csak beindulni, utána kezdődtek az izgalmas periódusok. Egy Barcelona találat után Olivér örülhetett, de azonnal jött a válasz Patriktól, aki az egyenlítő gólja után úgy belelendült a találkozóba, hogy meg nem állt háromig. Így végül az összecsapás Patrik győzelmével zárult. Patrik már nagyon izgatott, hogy az Életút Napon megmérkőzzön más házak legjobbjaival.

Mohács: Idén is izgatottam vártam a mérkőzéseket, mert a tavalyi sikerem után tudtam, hogy mindenki megpróbál legyőzni. Szerencsére ez nem sikerült senkinek és bár minden meccs szoros volt, nagyon nehezen ment, de veretlenül jutottam az Életút Napi döntőbe. Nagyon várom már és büszkén fogom képviselni a Mohácsi Közösségi Házat! Palotai Benjamin Mohács 1-es csoport

Kaposvár: A kaposvári 1-es és 4-es csoport 7 fiatalja mérkőzött meg január 19-én, hogy eldöntsék, ki képviseli a Közösségi Házat az e-sport bajnokságban.  A lelkes és szoros küzdelemből végül Kovács János került ki győztesen, így neki szurkolunk majd az Életút Napi megmérettetésen.