Mazsorett sikereim

Demerácz Lili vagyok, a Pécs 2-es csoport tagja. 8 éve táncolok a Pécs-Vasasi Csillag Mazsorett Egyesületnél. Csapatommal minden évben számos országos, nemzetközi versenyen nyerünk dobogós helyezéseket. A legbüszkébbek a 2022-es Európa bajnokságon elért arany minősítésre, első helyre vagyunk. A bajnokságra az MLTSZ Magyar Látványtánc Sportszövetség, országos fordulóján keresztül jutottunk ki.

Az edzőmet édesapám révén ismertem meg. Amikor tudomást szereztem a lehetőségről, nagyon boldog voltam, hiszen már előtte is szemeztem a sportággal, lenyűgözött egyes rendezvényeken, programokon a mazsorett világa.

A mazsorettben azt imádom, hogy a zene és a mozgás egyszerre játszik benne szerepet. Más tánctípusoktól abban tér el, hogy a koreográfiába vannak beépítve különböző trükkök, elemek a bottal/botokkal így sokkal különlegesebb. Emellett fontos az együttműködés, összhang, mivel legtöbbször csapatban táncolunk.

Versenyeken több kategóriában lehet indulni; tehetség, életkor, táncosok száma, és eszközhasználat típusa szerint. Én B kategóriában (középhaladó) és A kategóriában (profi) is versenyzem. Életkor szerint juniorban, csapattal (13-14 fő), trióban, duóban és szólóban is egyaránt. A mazsorett boton (akár világítóboton) kívül táncolunk még pom-pommal, zászlóval, szalaggal is.

A sikeres eredményekhez nem elég csupán a rengeteg próba, fél éves felkészülés egy-egy koreográfiával, ugyanilyen fontos a mentális felkészülés is. Fejben kell eldönteni, hogy minden tökéletesen fog sikerülni, hogy közvetlen a színpadra lépés előtt ne izguljunk.
Kedvenc idézetem:” Practice like you’ve never won before. Perform like you’ve never lost before!” (Michael Jordan)  avagy „gyakorolj, mintha még sosem nyertél volna, és valósítsd meg úgy mintha sosem vesztettél volna”.

Legbüszkébb ezekre az eredményekre vagyok (2019-2022):

• Európa bajnokság: Felnőtt trió I. hely, Junior tradicionalis induló Arany, Junior solo III. Hely, Junior csoport twirling II.hely.
  • Nemzetközi: Silver Snowdrop Arad 2022 J. show tánc Ezüst, J. trad. Induló Arany. Subotica Grand Prix J. solo, trio Arany, Junior csapat bot Arany. gyermek, felnőtt csapat bot Ezüst
  • Továbbá területi, országos eredményeim: 19 Arany, 15 Ezüst, 1 Bronz

Mindezt a Csányi Alapítvány nélkül nem érhettem volna el, ezért nagyon köszönöm az eddigi támogatást! Demerácz Lili, Pécs 2-es csoport