Nagyköveti cím átadása

Az Alapítvány Gyermekparlamentje 2022 tavaszán egy új címet alapított, hogy elismerésben részesítse azokat a támogatottakat, akik teljesítményükkel hozzájárultak a Csányi Alapítvány tevékenységének megismertetéséhez és elismeréséhez. Az első nagyköveti címek 2022. április 30-án, a zánkai Életút Napon kerültek átadásra.

2021-ben, az V. Össz-művészeti tábor animáció szekciójában készítette el kisfilmjét Kaposvár 1-es csoportjának két középiskolása: Trixler Zsófia és Kiss Attila a Főnix álma címmel. Alkotásukat 2021 őszén a Lakitelki Filmszemle versenyprogramjában a legjobb 37 mű közé válogatta be a zsűri, így a szélesebb közönség is megismerhette azt, és rajta keresztül az Alapítványban folyó alkotómunkába is bepillantást nyerhettek. Ezzel az alkotók kiérdemelték a Csányi Alapítvány Nagykövete elismerő címet.

Mivel Zsófi és Attila végzős középiskolások, és éppen ezen az április végi napon volt a ballagásuk, így nem tudtak jelen lenni az Életút Napi rendezvényen. Ezért Alapítványunk operatív igazgatója, dr. Radoszáv Miklós most a Kaposvári Közösségi Házban adta át személyesen az elismeréssel járó emlékplakettet a diákoknak.

Gratulálunk Zsófinak és Attilának az elismeréshez, további eredményes közös alkotómunkát és sikeres érettségit kívánunk!