P.E.P.P.E.R – – Pécsen elültetett paprika palánta ehető része

Február 28-án elindult a PEPPER projekt a Csányi Alapítvány Pécsi Közösségi Házában a chili paprika magjaink elültetésével. A PEPPER projekt arra neveli a gyerekeket, hogy egy adott tudás megszerzésével egy tapasztalható, gondoskodást, odafigyelést igénylő élő növényt gondozzanak, aminek a terméséből egy terméket vagy készítményt, majd brandet és marketinget hozzanak létre. A folyamat összetettsége miatt szükséges több kompetencia területen mozogni és remélhetőleg ez vezet majd eredményre. A projekt egy kísérleti évet foglal magába, aminek folytatására siker és elégedettség esetén a következő tanévekben is sor kerülhet. A projekttől azt várjuk, hogy javul a tanulóink motivációja, bővülnek a természettudományos, a matematikai ismereteik, az informatikai, szövegértési, pénzügyi kompetenciájuk fejlődik, egészség tudatosabbak lesznek, fejlődik az idegen nyelvi és alkotókészségük, valamint gyakorlati tudást szereznek. pécsi mentorok

Így láttuk mi….

“Az ültetést mindig ki szerettem volna próbálni, de otthon nem tudtam ilyet csinálni a lakásban” Kovács Tibor, Pécs 1-es csoport

„Remélem nagyon sok és finom chili fog nőni és, hogy sikerülni fog ez az egész projekt, mert szeretnénk elkészíteni a saját termékeinket.” Érdi Kíra, Pécs 2-es csoport

“Nagyon érdekes lesz a világ legerősebb paprikáival foglalkozni egészen a magoktól a betakarításig.” Demerácz Lili, Pécs 2-es csoport

Véleményem szerint az Alapítványban történő chili ültetés felelősségtudatot ébreszthet a diákokban a palánták gondozásából kiindulva, mindemellett gyakorlati hasznát vehetjük a későbbiekben a munkánk „gyümölcsének” és mindenki a saját ízlése szerint készíthet különböző ételízesítőket abból, amit saját magának termesztett.” Wensofszky Balázs, Pécs 3-as csoport