Szülők Akadémiája – mindennapi konfliktusaink

A Szülők Akadémiája rendezvénysorozat keretében egy újabb estét töltöttünk a Közösségi Házban a Kaposvár 4-es csoport szüleivel. Mindannyian kissé fáradtan érkeztünk, de mégis kíváncsisággal vártuk a folytatását az előző heti beszélgetésnek, amikor a női-férfi szerepekről, minőségekről gondolkodtunk együtt.

Ez alkalommal is Illés Beáta volt segítségünkre játékos feladataival, gondolatébresztő kérdéseivel. A kezdeti fáradtságot hamar felváltotta a könnyedség, mely alkalomról-alkalomra egyre érezhetőbb a csapaton, ahogy jobban megismerjük egymást. A mai napra hozott téma a mindennapi konfliktusaink kezelésében igyekezett segítségére lenni a jelenlévőknek. Öröm hallani, hogy egy-egy szülőtársunk a közös gondolatcseréből építkezve tud alkalmazni új technikákat, mellyel az addig számára nehézséget nyújtó helyzetet kezelni tudja.

A konfliktusok mindannyiunk életében jelen vannak: gyermekeinkkel, párunkkal, családtagjainkkal, kollégáinkkal, ez alól senki nem kivétel, amiben viszont óriási a különbség, hogy ezekben a helyzetekben hogyan reagálunk, hogy viselkedünk. A közös gondolkodás hatására sokan tértünk úgy haza, hogy azon elmélkedünk, hogy a hallottakból mi is az, amivel igazán tudunk azonosulni, amit alkalmazni tudunk, hogy a kamaszkor küszöbén állva minél jobban megtaláljuk a hangot szeretteinkkel, és szülőként harmóniát tudjunk teremteni a mindennapokban.

Öröm számunkra, hogy az Alapítvány lehetőséget biztosít arra, hogy szülőként, emberként is fejlődni tudjunk. Fontos, hogy a mai rohanó világban, időt, alkalmat találjunk saját fejlődésünkre is, ezek a közösen töltött órák nagyszerű lehetőségek erre. Varga Beáta, szülő, Kaposvár 4-es csoport