Tehetséglabirintus

Március 22-én, szombaton, a MOM Kulturális Központban voltunk. Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége szervezésében telt ez a vidám nap.

Különböző műhelyek munkájába kapcsolódhattunk be:
Érdeklődés térképe
Kutató Diákok műhelye
Táblajátékok mindenkinek
Képzőművészeti műhely
Báb- és textiljáték-készítés
Városmodellezés Építész műhely

Asztaloknál dolgoztunk. Maketteket készítettünk városokról, falvakról. A folyók felett tésztahidak vezettek át. Nemezeltünk kedvünk szerint, de a legizgalmasabb a könyvkötészet és a kísérletezés volt. Megtanultuk a könyvkötés lépéseit. Mi is készítettünk magunknak kis noteszeket. Szerencsére segítettek, mert voltak nehezebb műveletek.  A fiúkat leginkább a kísérletek érdekelték. Végig ott álltak az első sorban, és folyamatosan kérdeztek, mindent ki akartak ők is próbálni. Olyan sokat kérdeztek, hogy a nap végére már összebarátkoztak a kísérletet vezetőkkel. Égettek pénzt, és nem lett semmi baja, a lángot pirosra, kékre, zöldre festették.  Volt ammónia szökőkút, hangvetítés lézerrel, szivárványhíd, vulkánkitörés élőben.

Többen versenyeztünk egymással táblajátékokban. Reversi, Blokus, Tőtike, Mankala, Vilbergen, Seth, Halma, Tamba és Quarto játékokkal próbálkoztunk.

Gratulálunk Major Annának, aki a MATEHETSZ meghirdetett fotópályázatának egyik díjazottja lett és itt vehette át megérdemelt jutalmát.

Jászság 1. csoport