Újabb találkozás az AIESEC magyarországi szervezetével ( 2014. január 25.)

A „Jobb adni, mint kapni” pályázat nyertesei között szerepel a P2 csoportból Kovács Liliána, Gaál Dorottya és Kovács Dániel.

Nekik köszönhetjük, hogy január 25-én mi a pécsi csoport, lehetőséget kaptunk egy budapesti utazásra. Az AIESEC egyik fővárosi szervezetét, valamint 3 neves egyetemet ismerhettünk meg közelebbről.

A következő gondolatok fogalmazódtak meg bennünk a nap végére:

– Az egyetemisták változatos programokkal mutatták be nekünk az AIESEC munkáját, a saját egyetemi tapasztalataikat és a  mindennapjaikat a felsőoktatásban. (Petrovics Vivien , P2)
– Úgy kezeltek minket mintha elsőéves egyetemisták lennénk. Rengeteg tippet, tanácsot mondtak nekünk. A mindennapi életen át az egyetemi vizsgafelvételig tudtak valami praktikát ajánlani. Lelkesedésükkel mindenkiben felébresztették a továbbtanulás iránti vágyat. (Járay Bianka, P2)
– Nagyon jól éreztem magam, teljesen befogadtak minket, úgy mintha mi is az egyetemre jártunk volna. Nagyon örülök annak, hogy egy kicsit betekintést kaphattam az egyetemek világába. Nekem nagy élmény volt, szívesen mennék más egyetemekre is hasonló látogatásra (Gálosi Patrik, P2)
– Tanulságos, remek élményben volt  részünk az egyetemek látogatása során. Egy jól megszervezett, hangulatos előadáson vehettünk részt, ahol részletes tájékoztatást kaptunk. Mindemellett szívélyes fogadtatásban volt részünk. Kérdéseinkkel bátran fordulhattunk az egyetemistákhoz. (Kovács Liliána, P2)
– Nagyon jól éreztem magam. A hallgatóktól sok mindent megtanultam a budapesti egyetemekről. A hangulat vidám volt. Ha tehetném újból ellátogatnék ezekre az egyetemekre. (Jávorka Patrik, P2)
– Az egyetemlátogatás egyszerűen tökéletes volt. Nagyon régóta sóvárgok ezen egyetemek után. Számomra elképesztő élmény volt egy napra belecsöppenni egy egyetem életébe. Csodás épületek, jól felszerelt termek és kedves segítőkész hallgatók. Remélem egyszer én is közéjük tartozhatom majd és ugyanilyen örömmel lehetek én is egyetemista. (Bogdán Dóra, P2)
– Nagyon örültem, amikor meghallottam, hogy lehetőségem lesz meglátogatni néhány híres budapesti egyetemet. Nem csalódtam! A jó programokon megismertem a Corvinus Egyetem, az ELTE, valamint a BME egyetem adottságait. Sok hasznos dolgot tudtam meg a továbbtanulással kapcsolatban. (Szőllősi Andrea, P2)
– Tetszett, hogy az önkéntesek nagyon közvetlenek voltak és hasznos tanácsokkal láttak el minket. Három különböző egyetemet látogattunk meg, három különböző szemszögből nyertünk betekintést az egyetemi életbe. Mégis mindhárom egyetem hallgatói kapcsolódtak egymáshoz az AIESEC révén. (Orbán Máté, P2)
– Nagyon tetszett a mai napunk, mivel a jövőnk érdekében utaztunk fel a fővárosba. Látván a híres egyetemeket és az egyetemisták életét, új motivációt kaptam. (Hermann István, P2)
– Mentorként örömmel tölt el, hogy csoportom hasznosnak találta a budapesti látogatást. Az egyetemisták nagy tapasztalati tudása, lelkesedése, jól megszervezett programja, igazán tartalmas, értékes ajándékot adott nekünk. Ez az élmény biztosan meghatározó lesz „gyerekeim” pályaválasztásában. Köszönjük. (Nagy Edina, P2)