Családias hangulatú szombati nap

November 10-én, szombaton egy különleges élményben lehetett részünk, Amerikából érkezett hozzánk egy úr dr. David S. Frey, aki két neves amerikai ünnepről tartott előadást; részletesen mesélt a Hálaadásról és a Halloween-ről, amelyet nagy érdeklődéssel hallgattunk. Számos olyan történelmi hátterét ismerhettünk meg e két ünnepnek, melyről eddigi tanulmányaink során még nem hallottunk, ráadásul mindezt angolul, így nyelvtudásunk gyarapodott, nem csak sok új szót tanulhattunk, de azok kiejtését is gyakorolhattuk. Az előadás után csoportmunka következett, azt gyűjtöttük össze, milyen ételeket köszönhetünk az amerikaiaknak, majd közösen megbeszéltük ki mit talált. Davidtől megtudtuk, nyolc nyelven beszél, köztük magyarul is, így bátran kérdezhettünk tőle a saját nyelvünkön is. Ezúttal ő gyakorolt, és mutatta meg nekünk, hogyan is beszéli és érti a nyelvünket. Mindenkit lenyűgözött szép magyar kiejtése. Kérte meséljünk neki az alapítványi életről. Ezt követően ismét angolul folytattuk a beszélgetést, majd Sas Annamáriával, a Fulbright Ösztöndíjbizottság egyik kollégájának segítségével, aki szintén vendégünk volt, lámpásokat készítettünk pont úgy, mint az amerikai családok, mikor készülnek a Halloweenre. Itt mindenki kiélhette kreativitását, és igazán remek munkák születtek. A nap végén, Annamária egy meglepetéssel kedveskedett nekünk. Készített egy igazi hálaadási süteményt, amely számunkra eddig ismeretlen volt. Különlegesen finom ízét a sütőtöknek köszönhette. Egy családias hangulatú szombati napot töltöttünk el együtt, ahol belekóstolhattunk az amerikai életbe és ételbe. Köszönjük szépen Davidnek és Annamáriának ezt a napot!
Vad Klementina Imola Jászság 1. csoport