Nobel-díjat kapott támogatónk, Dr. Karikó Katalin

A Svéd Királyi Akadémia 2023-ban Dr. Karikó Katalinnak és kutatótársának, Drew Weissmannak ítélte az orvosi-élettani Nobel díjat a COVID-19 pandémia legyőzésében is kulcsszerepet játszó mRNS vakcinák kifejlesztéséért és az ezt megelőző több évtizedes tudományos munkájukért.

Dr. Karikó Katalin 2021 óta Alapítványunk elkötelezett támogatója. Az általa finanszírozott kutatásokat összefoglaló kiadványunkat az Életút Fesztiválon vette át a professzorasszony nővére, míg Dr. Karikó Katalin online bejelentkezve követte az eseményt.

2023. június 5-én már élőben találkozhattunk vele, amikor az életútját végigkövető kiállítás megnyitóján vettünk részt, és egy Kerekasztal beszélgetésen hallgathattuk kalandos életének állomásait. Inspiráló gondolatai, a tudományhoz való alázatos hozzáállása, kitartása, életigenlése új lendületet adott a természettudományos kutatásokat végző fiataloknak.

Újabb elismerése a gyermekek számára is fontos mérföldkő: bizonyítja ugyanis, hogy a kitartó, szenvedélyes munka, a kíváncsiság, az alkotni akarás és a tehetség gondozása minden határt ledöntő erővel bír – ez pedig egy olyan katalizátor, ami motivációnk atommagját képezi.

Sok szeretettel gratulálunk Dr. Karikó Katalinnak a természettudományok legnevesebb díjának elnyeréséért!

Borítókép: A Nobel díj hivatalos X oldala