Tanévzárás a Gyermekparlamentben

Tanévzárás a Gyermekparlamentben

Az elmúlt tanév eseményiről, a következő tanév fontosabb mérföldköveiről is szó esett a gyerekparlament tanévzáró ülésén, melyet Kaposváron a focibajnokság előestéjén tartottunk meg (április 11.).

A csoportok delegáltjai beszámoltak saját Közösségi Házuk éves munkájáról, őszintén beszélgettünk gondokról, problémákról, sikerekről és örömteli eredményekről. Mindnyájan megállapítottuk, hogy minél magasabb iskolafokon tanulunk, annál nehezebb egyeztetni a sok teendőt, iskolai elfoglaltságot, szakköröket, a versenysportot az alapítványi elvárásokkal. Van, hogy a tanulmányi eredményünk nem igazán azt tükrözi, amire büszkék lehetünk, ezért a jövőben valami új megoldásban gondolkodtunk. Tanulmányi versenyt hirdetnénk a következő tanévben, arra szeretnénk egymást ösztönözni, hogy minél jobb eredményt érhessünk el ezáltal is.

Az általunk idei évre hirdetett Színezd ki a világot pályázatunk aktuális állásáról is beszámoltak a csoportküldöttek, ezek alapján úgy tűnik nemes és izgalmas vetélkedésnek nézünk elébe. A parlament tagjai javaslatokat tettek arra is, hogy a helyezettek milyen díjakban részesüljenek. A rendkívül népszerű focibajnokság néhány elemét is szeretnénk kicsit megreformálni, a csapatok összeállítását újragondolni.

A következő tanév, illetve a 2015-ös esztendő nagy mérföldkő Alapítványunk életében, hiszen tíz évesek leszünk.  A „kamaszkorba” érést méltón szeretnénk megünnepelni, nagyobb projektben gondolkodtunk, és a gyerekparlament által kiírt pályázatunk is majd a tíz év legszebb pillanatait szándékozik bemutatni.

A késő estébe nyúló beszélgetést és együtt gondolkodást inkább csak abbahagytuk, mint befejeztük, a delegáltak feladata az elhangzottakról saját csoportjukat tájékoztatni, a kérdésekről a véleményüket kikérni, összegezni és a gyerekparlament vezetősége felé az összegzéseket elküldeni.

Mindannyiunknak hajrá a tanév utolsó harmadában, az érettségizőknek sok sikert és jó tételeket kívánunk!

A Gyerekparlament vezetősége